Boštjan M. Turk: “Največ kar je Matej Tonin v politiki dosegel, je bilo biti minister državnotvornega resorja. Ta se sedaj dobesedno krega z belim kruhom”

Vrh NSi-ja oziroma sam njihov predsednik Matej Tonin je kot kaže na žalost močno podlegel tako retoriki, kot stališčem Ljudmile Novak in Janeza Pogorelca. Že nekaj časa je namreč tudi pri njem mogoče videti, močno nasprotovanje desni vladi, ki bi jo vodil predsednik SDS. Sicer je za takšno stališče slednji našel hitro rešitev in to je, da NSi na naslednjih volitvah zbere 25 odstotkov in Matej Tonin postane mandatar za sestavo vlade. Vendar vsemu temu kaže izredno slabo, saj po nekaterih meritvah javnega mnenja NSi niti ne dosega več parlamentarnega praga.

Tako kot mnogi so ob koncu leta 2023 tudi na Delu opravili analizo dela Globove vlade in ugotovili, da novi obrazi tranzicijski levici ne prinašajo največjega uspeha. Tako ugotavljajoo, da se danes volivcem ne podaja več vsebine ampak samo biti proti Janezu Janši, z neuspehom novega obraza pa se krepi podpora SDS. In tukaj se je oglasil Matej Tonin, ki je močno prevzel politiko poprej menjenih članv stranke NSi, saj je mnenja, da lahko na naslednjih volitvah desnica prevzame blast, če predlaga novega mandatarja.

Po njegovem v kolikor se to ne zgodi, bo levica predlagala nov obraz, ki naj bi ponovno zmagal na volitvah. Hkati pa Tnin tarna nad neoperativnostjo Golobove vlade, ki ji nenazadnje močno podporo nudi prav NSi. Do takšnega postopanja tako stranke NSi, kot Mateja Tonina pa je izredno kritičen Boštjan M. Turk, ki je nenazdnje prepričan, da se bo takšna politika stranke izredno slabo končala. “Največ, kar je Matej Tonin v politiki dosegel, je bilo biti minister državotvornega resorja, obrambe. V kateri vladi se je že to dogajalo? Saj za to ga pa sprašujem, če je z njim vse v redu. Ta se dobesedno krega z belim kruhom. In takšni eksperimenti se vedno slabo končajo,” je zapisal Boštjan M. Turk.

Vir: X