Boštjan M. Turk: “Neverjetno. Človeka obsodijo po krivem, potem pa mora plačati odškodnino. To pa je potrebno objaviti v evropskih medijih.”

Foto: pixabay.com

“Ogledalo pravice v Sloveniji: Sodnica kranjskega okrožnega sodišča Tanja Bizjak je obrnila zakon na glavo. V odškodninski tožbi zaradi krive obtožbe in obsodbe v zadevi #Patria je “odškodnine” namesto prizadetim dosodila tistim, ki so krivo tožili in sodili: Masleša, Klajnšek, Žalik, Štrukelj, Hrastar.” S temi besedami je predsednik SDS Janez Janša pospremil Sklep Okrožnega sodišča v Kranju v primeru odškodninske tožbe zoper omenjene sodnike v zadevi Patria.

Omenjena sodnica sodišča v Kranju je namreč odločila, da namesto odškodnine Janezu Janši za sojenje v primeru Patria, le temu naloži stroške odvetnikov toženih strank. Tako je sodnica na podlagi 1 obravnave odločila, da mora predsednik SDS plačati 22.500 evrov odškodnine toženim strankam v postopku.

Glede na izrečeno sodbo in znana dejstva v primeru Patria je Janez Janša prepričan, da je 288. člen Kazenskega zakonika mrtva črka na papirju. Zanima ga namreč ali je komu znano, da bi kdaj koli bila kakšna obsodba po tem členu.

Do takšne sodbe je kritičen tudi dr. Boštjan M. Turk, ki je zapisal: “Neverjetno. Človeka obsodijo po krivem, potem pa mora plačati odškodnino. To pa je potrebno objaviti v evropskih medijih.”

Vir: Twitter