Boštjan M. Turk o Ireni Šinko: “Če ima vsaj nekaj integritete se naj pusti razrešiti v DZ. In pove fantu od Tine, kar mu gre.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

Vse afere, ki so v zadnjem obdobju pretresale vlado Roberta Goloba, so kot kaže potrebovale “žrtveno jagnje”. Tako smo bili priča domnevnim zasebnih letom predsednika vlade z davkoplačevalskim denarjem, do razkošnih potovanj ministrice Sanje Ajanovič Hovnik ter spornih razpisov, kot tudi razkošnega potovanja Tanje Fajon v New York. Vendar se je predsednik vlade kot kaže odločil, da bo javnosti ponudil druge krivce za svoje neuspešno delo in poskušal prikriti te anomalije z davkoplačevalskim denarjem.

Le nekaj dni po razkritih aferah se je namreč odločil, da kmetijski ministrici Ireni Šinko in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan ne uživata več njegove podpore. Tako je javnosti hitro ponudil dve imeni njegve vlade, ki jih je potrebno zamenjati. Ministrica Šinko naj bi zaupanje Goloba izgubila zaradi zaščite vodje Uprave za varno hrano, Uroš Brežan pa zaradi prepočasne sanacije po avgustovskih poplavah.

Ministrica Irena Šinko se je že na začetku govoric o njeni morebitni zamenjavi odzvala in napovedala, da sama ne namerava odstopiti. kot je poudarila jo je imenoval Državni zbor in zato je tudi prav, da jo Državni zbor razreši. Zaradi teh svojih stališč se je kaj hitro znašla tudi na tnalu portala Necenzurirano, ki ga nenazadnje urja mož prve piarovke Golobove vlade. Tam navajajo, da bi naj ministrica Šinko sporno delovala, ko je za svetovalca najela bivšega šefa Vzajemne. S Ireno Šinko se strinja tudi politični analitik in profesor dr. Boštjan M. Turk, ki je mnenja: “Če ima vsaj deset gramov integritete, naj se pusti razrešiti v DZ. In pove fantu od Tine, kar mu gre.”

Vir: X