Boštjan M. Turk o našem Državnem zboru: “Pri nas boksamo. In pojemo partizanske pesmi. In posvajamo opice”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Ne samo v Sloveniji tudi izven meja države mnogi vidijo kako daleč smo pri razvrednotenju določenih funkcij padli v državi pod Robertom Golobom. Če smo bili včasih vzor za nekatere sosednje države nas le te danes prehitevajo na vseh mogočih področjih. Nič drugače ni na področju parlamentarnega dela in demokracije.

Pravnik dr. Miha Pogačnik je na kratko opisal kakšna je danes razlika med zasedanjem hrvaškega parlamenta in slovenskega. Slovencem sporoča, da bi se lahko ob tem vsaj malo zamislili in videli kje dejansko smo. Na Hrvaškem namreč delo prvega moža parlamenta opravlja s kirurško natančnostjo ugledni akademik profesor dr. Željko Rainer. Za Slovenijo pa dr. Pogačnik sploh ni uporabil besed kako se to počne pod vodstvom Urške Klakočar Zupančič.

Kaj se dejansko dogaja v slovenskem hramu demokracije je napisal dr. Boštjan M. Turk: “Pri nas pa boksamo. In pojemo partizanske pesmi. In posvajamo opice. Vsaj dolgčas ni.” Kljub vsemu pa dr. Miha Pogačnik med državama vidi še eno ključno razliko in to je, da so na Hrvaškem ukrepali zoper prevarante, zato je dejansko pravna država.

Vir: Twitter