Boštjan M. Turk o Nataši Pirc Musar: “Še dobro, da je tiho”

Nič kolikokrat se je že izkazalo, da kljub zagotavljanju, da bo predsednica vseh državljanov Slovenije, so njena stališča zelo selektivna. Tako jo je mogoče slišati ob temah, ki so ji po godu, medtem, ko je na drugi strani tiho, ko gre za “napade” na drugače misleče od nje. Kot opažajo celo v tujini je ob razgretih političnih razmerah raje tiho kot, da bi izrazila svoja stališča.

Boštjan M. Turk on X: “Še dobro, da je tiho. Sam jo izredno težko poslušam.” / X (twitter.com)

Takšno politično držo Pirc Musarjeve opaža tudi Vid Mlakar, ki občasno poda kratek pogled na življenje v Sloveniji iz tujine. Poleg tega pa takšna stališča Nataše Pirc Musar kaže, da je izrazito naklonjena levi politiki. “V teh pregretih političnih razmerah je zanimiv molk predsednice NPM. Medtem ko se država utaplja v kaosu, NPM modruje na konferencah kamor potuje s falconom. Njej molk je zelo poveden in potrjuje njeno levo polit. pripadnost,” je zapisal Vid Mlakar.

Po njegovem vse to kaže, da Nataša Pirc Musar ni in ne more biti predsednica vseh Slovencev. Po eni strani se s takšnim stališčem strinja tudi profesor in politični analitik Boštjan M. Turk. Nenazadnje je še bolj kritičen, saj je ob tem zapisal: “Še dobro, da je tiho. Sam jo težko poslušam.

Vir: X05