Boštjan M. Turk prepričan, da se vsi v Sloveniji motimo, samo vlada in Tanja Fajon ne – postali so vsemu svetu zgled modrosti

Tanja Fajon in stranka SD. (Foto. Zajem zaslona Twitter/SD)

Kot smo že poročali so predvsem v opozicijski SDS pri razpravi o sprejetju resolucije, ki bi Rusijo uvrstil med države, ki podpirajo terorizem, razkrili simpatiziranje trenutne oblasti z Rusijo. Nenazadnje je poslanec SDS dr. Anže Logar sam uvodni nastop zunanje ministrice Tanje Fajon postavil pod vprašaj, z navedbo nekaterih zamolčanih dejstev.

Fajonova je tako zamolčala, da je Svet Evropske unije vse države članice EU pozval k sprejetju pravnih okvirov, ki omogočajo uvrstitev Rusije na seznam držav, ki podpirajo terorizem. Zunanja ministrica je namreč poskušala poslance prepričati, da se to nanaša samo na Svet Evrope. Na to temo je nenazadnje stališča stranke na POP TV predstavil poslanec SDS Franc Breznik.

Za POP TV je Breznik izrazil stališče, da trenutna oblast ljudi v Sloveniji prepričuje, da se glede Rusije morijo tako v stranki SDS, v Evropskem svetu, Parlamentarni skupščini Evrope, Evropskem parlamentu in ameriškem senatu. “Vsi se motimo, samo @vladars ne. In @tfajon. Ti so nezmotljivi: kot je nekdaj bil papež. Sedaj so ostali le oni, vsemu svetu za zgled modrosti. Kot v Butalah: tistega leta, ko sta bili dve kravi za en par, so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagali oni, ne pamet …,” je takšno retoriko vladajoče politike in njena stališča ocenil dr. Boštjan M. Turk.

Vir: Twitter