Boštjan M. Turk: “S koga se ti ljudje norčujejo? Najprej so likvidirali avtocestno policijo, sedaj ustanavljajo skupino za preučevanje avtocest.”

Foto: Policija

Vlada Roberta Goloba je vehementno trdila in ljudi prepričevala, kako nespametno je vlada Janeza Janše ustanovila avtocestno policijo. Po ukinitvi te strukture, so šli celo tako daleč, da so predhodno vlado oziroma ministra Aleša Hojsa želeli obtožiti korupcije pri tem projektu.

Objave na družbenih omrežjih pa so kazale, da je Golobova vlada s to potezo naredila veliko škodo, saj so se nevarni dogodki na avtocestah povečali. Kot kaže je to spoznala tudi sama oblast, vendar, ker tega ne sme povedati na glas, sedaj želi to ljudem “prodati” na tihi način.

Kot poročajo nekateri mediji naj bi Golobova vlada razmišljala o ustanovitvi delovne skupine za preučevanje avtocest. “Likvidirali so avtocestno policijo, sedaj so pa ustanovili delovno skupino za preučevanje avtoceste. Samo še časovnice čakamo. S koga se ti ljudje norčujejo?” Tako je na načrte vlade odgovoril profesor dr. Boštjan M. Turk.

Takšnim opozorilom se je pridružil tudi nekdanji prvi mož Policije in sodelujoči v projektu ustanovitve avtocestne policije dr. Anton Olaj. “Se zelo strinjam. Gre tudi za posledica nepremišljenih organizacijskih posegov v Policijo,” je zapisal dr. Anton Olaj.

Vir: Twitter