Boštjan M. Turk se sprašuje koga želi Asta Vrečko “likvidirati”, ker se zateka k napovednem besednjaku in jo tudi sprašuje katera bo prva žrtev

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Žal ima Slovenija ne samo v hramu demokracije ampak celo v sami vladi stranko, ki iz dogodka v dogdek kaže izredno radikalizacijo in nenazadnje podpira celo terorizem danes ter zločinska dejanja v preteklosti. Že večkrat smo s strani Aste Vrečko, ki je danes tudi koordinatorka stranke Levica videli poveličevanje totalitarnih simbolov ter povzdigovanje zločinskega režima kot nekaj izredno pomembnega za Slovenijo. Na grugi strani pa dejansko žuga vsem, ki se z njenimi pogledi in dejansko radikalizacijo ne strinjajo.

V Levici je tako namreč moč videti poslanca, ki ob terorističnem napadu na Izrael, posodobi svoj profil na družbenem omrežju z zastavo države, ki je ta napad izvedla. V istem dnevu pa se oglasi tudi ministrica in koordinatorka Levice, ki organizatorje Pohoda za življenje označi kot borce za omejevanje pravic žensk. Na drugi strani pa so bili ti ljudje v preteklem tednu deležni napada na svoje sporočilo o nerojenih otrocih, ki pa ga ministrica Asta Vrečko ni obsodila.

S tem več kot očitno kaže dvojna merila, ki smo jim trenutno priča. Vrečkova je namreč izrazila zaskrbljenost, da v 21. stoletju nekateri upajo pravico do tradicionalnih vrednot izraziti na protestu oziroma shodu. Sama to vidi kot promocijo strank in gibanj. “Koga namerava dotična gospa spet likvidirati, da se zateka za tako nepoveden besednjak? Katera žrtev bo padla prva?” To so besede s katerimi profesor Boštjan M. Turk vidi retoriko ministrice in koordinatorke Levice.

Vir: X