Boštjan M. Turk: “Ta vlada je sposobna vsega. Tudi leto pred volitvami razglasiti, da je Zemlja ploščata.”

Foto. Twitter

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič je ponovno poudaril, da se vlada Roberta Goloba na popolnoma napačen način loteva davčne reforme. Že pred časom je na svojem blogu mag. Simič poudaril, da trenutna vlada zamuja z davčno reformo in takrat ga je Golob označil za nekompetentnega.

Mesec dni po analizi mag. Ivana Simiča o zamujanju z davčno reformo, je sam predsednik vlade v oddaji 24ur zvečer priznal, da bo najavljena davčna reforma stopila veljavo 1. 1. 2025. To pomeni, da bi ob normalnem poteku dogodku državljanke in državljani prve dohodninske odločbe po novi zakonodaji prejeli leta 2026 in to v letu volitev.

“Še dodaten komentar na izjavo PV, da bo davčna reforma stopila v veljavo 1.1.2025. Če bo tako, bodo davčni zavezanci prve odločbe prejeli v prvi polovici leta 2026, takrat pa bodo volitve. Staro pravilo je, da se davčna reforma z višjimi davki nikoli ne uvaja leto pred volitvami,” je napoved premierja o davčni reformi komentiral Ivan Simič.

Politični analitik in profesor dr. Boštjan M. Turk pa je mnenja, da je pri vladi Roberta Goloba vse mogoče. Tako malo cinično ne izključuje samo uvedbo nove davčne reforme, leto dni pred volitvami, ampak celo razglasitev zemlje za ploščato.