Boštjan M. Turk uničevalcem zastavic v spomin na umrle otroke: “Boj zoper notranjega sovražnika. Po partijskih direktivah.”

Foto: Zajem zaslona X / Aleš Primc

V Sloveniji smo ves čas zadnje Janševe vlade poslušali, kako postajamo nestrpna družba in kako bo tranzicijska levica s svojim prihodom na oblast to spremenila. Tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar se je hvalila kako bo predsednica veh državljanov Slovenije. Danes, ko nekateri posamezniki uničujejo simbole v spomin na preminule oziroma še nerojene, pa vsi ti isti ljudje molčijo.

Organizatorji Pohoda za življenje na katerem se zavzemajo za še nerojene otroke, so namreč v Ljubljani na Kongresnem trgu postavili zastavice v spomin na nerojene otroke. Takoj po končeni predstavitvi pobudnikov Pohoda za življenje so namreč pozamezniki uničili vse postavljene zastavice in s tem preprečili spomin na še nerojene otroke. Kljub takšnemu dejanju nihče od trenutnega političnega vrha ni zbral poguma in dejanja obsodil.

Pobudniki omenjenega pohoda, so ob tem zapisali, da je verjetno potrebno za takšno dejanje visoka intelegenčna stopnja. Prav tako so ljudi, ki so to uničevali spraševali ali gre to za strpnost. Boštjan M. Turk pa je ob takšnem dejanju zapisal: “Boj zoper notranjega sovražnika. Po partijskih direktivah. Princip je isti, vse ostalo so nianse.”

Vir: X