Boštjan M. Turk: ” V Ljubljani je ruskih vohunov več kot je na Barju komarjev”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Zadnja Ura moči na Planet TV v kateri je Bojan Požar gostil politična analitika dr. Boštjana M. Turka in Edvarda Kadiča, je minila v razmišljanju “ne gre več za leve ali desne, ampak za nore in normalne”. Sogovorniki so spregovorili do takrat še o neuradnem zadržanju Ustavnega sodišča zakona o RTV Slovenija, protestih različnih skupin državljanov in nenazadnje aktualni politiki Golobove vlade.

Oba sogovornika sta si bila edina, da glede na sestavo Ustavnega sodišča gre vsekakor za presenečenje pri zadržanju izvajanja zakona o RTV Slovenija. S tem so po mnenju tako dr. Boštjana M. Turka kot Edvarda Kadiča Ustavni sodniki pokazali, da vlada Roberta Goloba ne more početi ravno kar se ji zazdi.

Glede protestov je Edvard Kadič izrazil mnenje, da sta tako protest upokojencev kot gasilcev pokazala, da se dogajajo spontani protesti. Gre namreč za očitno razliko med protesti proti Janezu Janši, ki so bili skrbno načrtovani. Takšni protesti, ki se trenutno dogajajo vladi Roberta Goloba, lahko po besedah Kadiča pomenijo valitev snežne kepe, ki lahko ima pogubne posledice za aktualno Golobovo vlado, prav tako pa se iz dneva v dan po njegovem zmanjšuje kredibilnost te vlade.

V pogovoru so se sogovorniki dotaknili tudi zadnjega pisma Milana Kučana in podpornikov o zaustavitvi vojne v Ukrajini. Glede na vsebino pisma, sta gosta izrazila prepričanje, da gre v tem primeru kot bi to pismo pisali v Moskvi, saj daje več kot očitno legitimiteto ruskemu napadu na Ukrajino, kar je po mnenju dr. Turka in Kadiča nedopustno. Po drugi strani se takšne izjave dr. Boštjanu M. Turku ne zdijo nič nenavadnega iz enega razloga: “V Ljubljani je več ruskih vohunov kot je na Barju komarjev”.

Vir: Twitter