Boštjan M. Turk: “Vlada po 14 dneh z novim NASLAVLJANJEM draginje. Kakšni geniji rastejo na slovenski zemlji?”

Foto: Zajem zaslona (Twitter)

Vlada je po dopustu predstavila ukrepe s katerimi naj bi se borili proti energijski draginji. Iz besed Luke Mesca je mogoče razbrati, da bodo do dodatka upravičeni samo določeni ljudje – prejemniki denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka.

Za razliko od vlade Janeza Janše, naj bi bili do tega paketa pomoči upravičenih samo 74.000 oseb. Kar je še bolj zanimivo je, da po besedah Mesca vlada s tem naslavlja najbolj ogrožene  oziroma kot so se izrazili na 24ur.com “naslavljanjem draginje”.

Boštjan M. Turk je ob tem zapisal: “Nadaljevali bodo z NASLAVLJANJEM draginje. In to po premoru. Kakšni geniji rastejo na slovenski zemlji. Kapo dol, Goloba takoj k Einsteinu v osnovno- in srednješolske učbenike.”

Da gre pri trenutni vladi pri vsem tem za predstavo za javnost kaže tudi izjava Matjaža Hana, ki je navedel, da bo vlada 30 % stroškov energentov podjetjem pokrila v kolikor se bodo cene v enem letu dvignile za dvakratnik, “primarne” cene. Kaj bodo prinesli ukrepi vlade in kako bodo učinkoviti bo pokazal čas?

Vir: Twitter