Boštjan M. Turk za Požareport: “Slovenski volivci so v sedmih mesecih poskrbeli za radikalen zasuk iz demokracije v poldiktaturo”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Profesor in politični analitik Boštjan M. Turk je za Požareport zapisal, da so slovenski volivci v samo sedmih mesecih poskrbeli za radikalen zasuk iz demokracije v poldiktaturo. S tem je Slovenija po njegovem mnenju postala nepravna država v kateri vladajo oligarhi in tako smo se neslavno približali Rusiji in Srbiji.

Kot navaja Boštjan M. Turk za Požareport smo priča temu, da imamo na oblasti osebe, ki jim je vseeno kaj, kdaj in kako kaj pove. Besede in dejanja po njegovem tako nimajo teže, hkrati pa bo posledice nosilo ljudstvo. Za profesorja je še toliko bolj zanimivo, da so za Goloba glasovali ljudje, ki se komaj prebijajo skozi mesec, glede na to, da je le ta pred volitvami spomladi letos napovedal zvišanje davkov in znižanje osebnih dohodkov.

Takšno politiko danes po besedah Boštjana M. Turka še kako dobro občutimo. Podal je primer električne energije, kjer Slovenci dejansko plačujemo tretjino dražjo elektriko kot denimo v Nemčiji. pri tem pa se moramo zavedati, da so osebni dohodki v povprečju trikrat nižji kot v Nemčiji. Kaj pomeni Golobova politika se kaže tudi na gospodarski rasti. Če je bila še le ta v začetku leta 8,4 odstotna, je Robert Golob uspel poskrbeti, da se je znižala za polovico.

Kljub vsem tem dejstvom, so volivci po besedah profesorja M. Turka v drugem krogu predsedniških volitev podprli Natašo Pirc Musar, ki jo je nenazadnje podprl Robert Golob oziroma vlada.

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

Vir: Požareport