Boštjan M. Zupančič o Nataši Pirc Musar: “To ni v njeni pristojnosti, da bo komu kaj “dopustila” in “dovolila”. Bo morala razumeti, da jo funkcija ustavno omejuje.”

Strokovnjak za kazensko procesno pravo, nekdanji ustavni sodnik in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič. (Foto: Nova24TV)

Na zadnjem protestu upokojencev se je Pavle Rupar obregnil tudi v Biserko Marolt Meden. Zaradi njenih teženj po uzakonitvi evtanazije, je namreč izjavil, da ima predsednica republike Nataša Pirc Musar svetovalko, ki bi je bil vesel Hitler v tretjem rajhu. Na to izjavo se je nemudoma odzvala Pirc Musarjeva in objavila fotografijo z Meden Maroltovo ter zapisala, da ne gre nikamor ter, da teh pozivov ne bo dovolila.

Hitro se je na njeno objavo odzval pravnik dr. Boštjan M. Zupančič in predsednici republike pojasnil njene pristojnosti. “To ni v njeni pristojnosti, da bo komu kaj “dopustila” in “dovolila”. Bo morala razumeti, da jo funkcija ustavno omejuje. “Funkcija predsednika Slovenije je bila ustanovljena 23. decembra 1991, ko je Skupščina Republike Slovenije sprejela Ustavo Republike Slovenije. Ta funkcijo precej omejuje, tako da je predsedovanje bolj kot ne reprezentativno.” Manjši ko je format osebnosti, bolj mu funkcija stopi v glavo. Gospa je za predsednico republike popolnoma neprimerna !!!” S temi besedami se je na zapis predsednice Pirc Musarjeve odzval pravnik dr. Boštjan M. Zupančič.

Na zapis predsednice republike se je odzval tudi nekdanji prvi mož policije dr. Anton Olaj, ki ga takšna retorika Pirc Musarjeve o tem kaj bo dovolila in kaj ne preseneča. “Mogoče pa ravno ob pravem času, ko je odprta javna razprava o predlaganih spremembah ustave, ki težijo k polpredsedniškem sistemu. Mislim na imenovanja ministrov in sodnikov po PRS,” še dodaja dr. Anton Olaj.

Vir: Twitter