Boštjan M. Zupančič: “Priča smo nedovoljenemu pritisku parlamentarne veje na sodno vejo oblasti. Sploh, če vemo, da je dr. Jaklič politični trn v peti politični kamarilji.”

Strokovnjak za kazensko procesno pravo, nekdanji ustavni sodnik in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič. (Foto: Nova24TV)

Osrednji mediji so pretekli konec tedna “razgrabili” izjavo oziroma poziv predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič o pozivu k odstopu ustavnega dosnika ddr. Klemena Jakliča. Klakočar Zupančičeva je namreč izjavila, da bi moral omenjeni ustavni sodnik nemudoma odstopiti, ker je imel v času trajanja mandata prijavljen popoldanski s.p. Ker gre za ustavnega sodnika, ki se ne ukloni globoki državi, so osrednji mediji ta poziv pričeli promovirati na dolgo in široko.

Tako smo priča dvem popolnoma različnim zgodbam problematiziranja dopolnilnega dela. Medtem, ko ministrica Asta Vrečko medije, ki pišejo o njenem dodatnem delu označuje za tovarne laži, ji osrednji mediji in politika držijo oporo. Ko gre za njihov nelojalen kader – ddr. Klemena Jakliča pa to pišejo na dolgo in široko ter problematizirajo njegovo postopanje.

Vendar pravnik dr. Boštjan M. Zupančič v takšnem ravnanju Klakočar Zupančičeve vidi še večjo nevarnost. S svojim ravnanjem je namreč po njegovem parlamentarna veja posegla v sodno vejo oblasti. “Toliko bolj ker vemo, da je dr. Jaklič politični trn v peti politični kamarilji, ki je na čelu izvršne veje oblasti,” opozarja Boštjan M. Zupančič. Najbolj zaskrbljujoče pa je njegov zaključek razmišljanja in sicer, da se nam s to potezo dogaja mehek državni udar.

Vir: X