Štajerski val poroča, da se bodo nekateri zaposleni ob koncu leta razveselili božičnice ali nagrade za delovno uspešnost. Tako so preverili v kakšni višini jih bodo zaposlenim v podjetjih v naših krajih izplačali. Tako so na Štajerskem valu izbrali nekatera podjetja, katerih lastniki so na lestvici 100 najbogatejših Slovencev, ki jo objavlja revija Manager.

Tako so na Štajerski val iz celjskega Inela, v katerem se ukvarjajo z industrijsko elektroniko sporočili, da njihovi zaposleni prejmejo nagrado na podlagi poslovne uspešnosti in so jo izplačali v začetku decembra. Nagrado na podlagi delovne uspešnosti so prejeli vsi zaposleni, znesek le-te je bil 1700 evrov bruto. So pa v Inelu poleg nagrade za poslovno uspešnost izplačali zaposlenim tudi nagrado z naslova osebne uspešnosti, višina le-te je odvisna od bruto plače zaposlenega, osebne ocene in prisotnosti na delovnem mestu. Tako to v praksi pomeni, kot poroča Štajerski val, da zaposleni prejme še eno bruto plačo.

V zlatarni Celje bodo delavci deležni božičnice v višini 400 evrov neto, so pa tudi v konjiškem podjetju Konus Konex prejeli božičnico, 600 evrov bruto. Božičnico že tudi 20 let prejemajo v podjetju KLS Ljubno, ki izdeluje obroče za vztrajnike motorjev in industrijske obroče, vsi zaposleni bodo prejeli 1200 evrov neto, poroča Štajerski val.

Ali so izplačali božičnico so na Štajerskem valu želeli preveriti tudi v podjetjih Tajfun Planina in Jagros, po informacijah s katerimi razpolagajo na Štajerskem valu naj bi zaposleni prejeli božičnico, v podjetjih tega uradno niso potrdili.

So pa prejeli podatek iz Skupine Inpos, katero poleg tehnično prodajnega centra Inpos sestavljata še Lesoprodukt in Mersteel, da so v vseh njihovih podjetjih skupaj z decembrsko plačo zaposleni prejeli še božičnico v višini 500 evrov.

Vir: Štajerski val, avtor: NS