Branko Cestnik: “Kolesarjat, ki se je zdel kot nek leninistični pojav, je tisti, ki nam je bogato buržuazijo spravil na oblast.”

Foto: X Jože Možina

Novinar RTV Slovenija in zgodovinar dr. Jože Možina je eden tisti, ki se kljub vsem pritiskom ne ukloni in želi, da ljudje slišijo resnico. To je dokazal, ko so mu že prvič želeli preprečiti ustvarjanje novih oddaj Pričevalci in tudi sedaj, ko kljub temu, da ga zaradi oddaj Intervju obiskujejo policisti. V zadnji oddaji Intervju je namreč gostil duhovnika patra Branka Cestnika.

Kot je z oddajo v kateri je gostil mag. Ivana Sivca, kateri je predstavil dejstva o delovanju nacionalnega medija pod taktirko Milana Kučana,bo verjetno tudi s to dvignil veliko prahu. Gost pater Branko Cestnik je namnmreč v razmišljanju namreč brez dlake na jeziku predstavil kdo nam v resnici vlada ter kdo je kriv, da imamo oblast kot jo imamo.

Vsekakor vodilnim v državi ne bo všeč, da je pater Branko Cestnik na RTV Slovenije predstavil stalšče, da imamo v Sloveniji na oblasti ljudi s tajkunskih krogov, hkrati pa petkove kolesarje okrivil za takšno oblast. Na vrhu države so ljudje iz tajkunskih krogov; predsednica države, predsednik vlade, Janković. In prav, kolesarjat, ki se je zdel kot nek leninistični pojav, je tisti, ki nam je bogato buržuazijo spravil na oblast,” je prepričan pater Branko Cestnik.

Celotno oddajo Intervju si lahko ogledate v nadaljevanju.

Vir: X in RTV Slovenija