(Video) Branko Grims: “Dandanes še kako velja tisti legendarni stavek: Sedaj pazite kaj govorite, zdaj je svoboda”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Poslanci Gibanja Svoboda iz dneva v dan dokazujejo kako po svoje si razlagajo pomen besede svoboda. Nobena izjema ni predsednica Odbora za pravosodje Lena Grgurevič, ki s svojimi potezami poskuša omejevati razpravo poslancev.

Na Odboru za pravosodje smo bili ponovno priča samovoljnemu delovanju poslancev koalicije, ki s svojimi potezami poskušajo poslancem opozicije omejiti svobodo govora. Tej “tradiciji” se ni “izneverila” niti Lena Grgurevič, ki je kot predsednica odbora dala na glasovanje, da poslanci z glasovanjem poslancem omejijo razpravo o istem vprašanju le na eno razpravo.

Na opozorilo sekretarja odbora je Grgurevičeva dejala, da bo to dala kar na glasovanje, saj ne piše v poslovniku kdaj bi to lahko dala na glasovanje. Poslanec SDS Branko Grims je predsednico odbora opozoril, da je pred tem govoril samo en poslanec in to v samo eni zadevi, ona pa želi zadevo sedaj dati na glasovanj in s tem omejevati razpravo.

“To oprostite ni samo nedostojno in neprimerno, ampak sramota za vas osebno ter ta parlament,” je bil očitek Branka Grimsa, predsednici odbora. To naj bi bilo sedaj po besedah poslanca Grimsa skladno s stavkom iz filma: “Zdaj pazite kaj govorite, sedaj je svoboda”. 

Vir: Twitter