Branko Grims na medparlamentarni konferenci s svojim prispevkom navdušil Višegrajsko skupino in močno razburil levico

Foto: Facebook

V zadnjih dneh je potekala druga medparlamentarna konferenca o migracijah in azilni politiki. Konferenca je potekala preko videopovezave in na njej je sodeloval tudi predsednik Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo mag. Branko Grims. Predsedujoči odboru Branko Grims je imel uvodno predstavitev v sklopu prvega panela in je nosila naslov “Vpliv pandemije covid-19 na migracije in azilno politiko”.

Po navedbah poslanca naj bi njegov uvod požel veliko odobravanja pri poslancih iz držav članic Višegrajske skupine, še posebej pri poslanki iz Madžarske Moniki Bartos. “Pri levičarjih pa seveda ni bilo tolikšnega navdušenja,” je dodal.

Konference, ki je potekala v organizaciji Evropskega parlamenta in Skupščine Republike Portugalske se je udeležil tudi predsednik Državnega zbora Igor Zorčič. Uvodni nagovor so imeli predsednik Evropskega parlamenta David-Maria Sassoli, predsednik Skupščine Republike Portugalske Eduardo Ferro Rodrigues, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Igor Zorčič in predsednik nemškega Bundestaga Wolfgang Schäuble.

V nadaljevanju je imel osrednji govor podpredsednik Evropske komisije Margaritis Schinas, pristojen za spodbujanje evropskega načina življenja. V nadaljevanju so konferenco razdelili na dva panela na katerih so poslanci in poslanke ter gostje razpravljali o vplivu pandemije covid-19 na migracije in azilno politiko ter o zunanji razsežnosti migracij in azilne politike.

“Bil sem uvodničar in somoderator prvega panela na medparlamentarni konferenci na visoki ravni o migracijah in azilni politiki Evropske unije, ki je potekala v sodelovanju Evropskega parlamenta in komisije ter so se je udeležili vsi parlamenti držav članic Evropske unije,” je na družbenih omrežjih  zapisal poslanec stranke SDS Branko Grims.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV