Branko Simonovič o Karlu Erjavcu: “Imam občutek, da mu ni mar za program stranke, ampak za to, da ima okoli sebe ljudi, ki so mu lojalni.”

Zajem zaslona

Ljubljana, 19. februar 2021 – Razmere v stranki DeSUS kot vse kaže postajajo vse bolj zapletene. Poslanec Branko Simonovič se je na zadnje navedbe Karla Erjavca odzval z besedami, da gre v tem primeru za nedemokratično metodo sodelovanja. Erjavec je namreč po četrtkovi seji vodstva stranke napovedal, da se bo posebej pogovoril še z Brankom Simonovičem in Ivanom Hršakom o delovanju znotraj poslanske skupine.

Zaradi »siljenja« Karla Erjavca, da vsi poslanci DeSUS delujejo po njegovih besedah, se lahko kaj kmalu zgodi, da bo DeSUS kmalu ostal brez poslanske skupine. Branko Simonovič in Ivan Hršak namreč napovedujeta, da bosta predlagala, da se poslanska skupina skupaj pogovori o nadaljnjem sodelovanju. Simonoviču se namreč pogovor z vsakim poslancem posebej kot napoveduje Erjavec zdi zelo nedemokratično.

Imam občutek, da mu ni mar za program stranke, ampak za to, da ima okoli sebe ljudi, ki so mu lojalni. A je vsak član pomemben,” je poudaril Simonovič in obsodil Erjavčevo ravnanje. Tudi Erjavčeva napoved o konsolidaciji stranke trenutno zelo »visi« v zraku, saj je stranka po njegovem prihodu na čelo zelo razdvojena. V kolikor bosta Erjavcu po Robertu Polnarju odrekla še Branko Simonovič in Ivan Hršak bo DeSUS ostal tudi brez poslanske skupine.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV