Občina Šmarje pri Jelšah obvešča, da bo v sredo, 30. decembra 2020, od 9. do 17. v gasilskem domu v Šmarju pri Jelšah potekalo brezplačno množično testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi testi.

Testiranje je namenjeno vsem prebivalcem, ki to želijo, ne glede na naslov stalnega prebivališča. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. S sabo morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil. Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite zaščitno masko.


Test opravijo zdravstveni delavci tako, da iz nosne votline vzamejo bris, rezultat testa pa je znan v približno 15 minutah. Okuženi ob tem prejmejo tudi navodilo, kako ravnati naprej. »Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila in ukrepe,« opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah