Če delate in imate minimalno plačo dobite 130 evrov več kot prejemnik denarne socialne pomoči!? Narobe svet!!

Foto: Twitter (Vlada RS)

Ob politiki, ki jo vodi Roberr Golob, bo kljub višanju davkov in novim davčnim obremenitvam, kmalu zmanjkalo denarja za njihov luksuz. Njihova politika je namreč uspela doseči, da se delo več ne izplača in je veliko bolje koristiti različne pomoči države. Za konec svojega “uspešnega” dela, so dosegli, da bodo prejemniki denarnega socialnega nadomestila upravičeni do neplačevanja obveznega zdravstvenega prispevka.

https://x.com/LahovnikMatej/status/1808808893604122902

Vladi Roberta goloba tako ni dovolj, da bodo zavarovalnicam izplačali več deset milijonov evrov, ker so s svojim neznanjem povzročili, da so dopolnilno zdravstveno zavarovanje spremnili v obvezno (nov davek). Sedaj so se odločili, da bodo ta nov davek ponovno prevalili na davkoplačevalce oziroma zaposlene in to še tistega, ki bi ga morali plačati prejemniki denarnih socialnih pomoči.

“Prejemnik denarne socialne pomoči, ki ima potrdilo od NVO-ja o delovni aktivnosti prejme do 732€, oseba z minimalno plačo 903€, minus 35€ nov prispevek je 868 €, razlika samo 136€. Ni čudno, da manjka delavcev, ker se res več ne splača delati.” V zgornjih dveh stavkih ekonomist dr. Matej Lahovnik pojasni, zakaj delo v Sloveniji ni več cenjeno in zakaj se soočamo s pomanjkanjem delovne sile.

Vir: X