CELEBUS zgodba o uspehu, zato nove in podaljšane linije!

Foto: MOC

Projekt CELEBUS, ki ga je Mestna občina Celje pričela izvajati pred dobrimi šestimi meseci se je med Celjani resnično prijel in izkazal za veliko pridobitev samega mesta. Kot so že ob uvedbi projekta napovedali na Mestni občini Celje, da bodo ob primeru pozitivnega odziva v nadaljevanju upoštevali pobude uporabnikov in prilagajali proge potrebam uporabnikov, bodo to sedaj tudi uresničili. Tako bo na novo uvedena linija do Polul in Zagrada, po katerih bo Celebus vozil vsako uro, nekatere linije pa bodo podaljšane in optimizirane.

Svoje uporabnike ob tem seznanjajo, da bodo morali zaradi podaljšanih linij in uvedbe novih linij ter hkrati enakem številu avtobusov spremeniti tudi vozni interval, ki je bil sedaj na 20 minut. Po novem bodo tako avtobusi na treh linijah vozili na vsakih 30 minut, na drugih dveh pa na 40 minut oziroma 60 minut. Na Mestni občini Celje ob tem zagotavljajo, da takšno rešitev podpirajo tudi uporabniki storitev, saj so le-ti prepričani, da ni pomembno kako pogosto vozijo avtobusi ampak, da linije pokrijejo čim večje območje stanovanjskih naselij.

Žal vseh dobronamernih predlogov in potreb občanov niso mogli zadovoljiti. V tem trenutku razmišljajo, da bi čez pol leta uvedli še eno novo linijo s katero bi pokrili vzhodni del Celja oziroma natančneje Trnovlje, Ljubečno, Bukovžlak in Začret.

Podaljšane linije:

Linija 1 – Ostrožno, podaljšana do Otoka in letnega kopališča oziroma AMZS, vozi vsakih 30 minut;

Linija 2 – Nova vas/Lokrovec, podaljšana do Lokrovca, vozi vsakih 30 minut;

Linija 3 – Hudinja/Škofja vas, podaljšana do Škofje vasi, vozi vsakih 30 minut;

Linija 4 – Nakupovalna, podaljšana tako, da pri povratku zavije v Novo vas, vozi na 40 minut

Linija 5 – Pokopališče in Stari grad ostaja enaka, avtobus vozi na eno uro. V času poletnih prireditev na Starem gradu obratuje tudi dodatna linija 5a. Cabrio avtobus vozi potnike iz postajališča pri železniški postaji na Stari grad in nazaj. Uvedli bomo tudi linijo do Mestnega pokopališča Celje, ki pa bo obratovala samo 31. oktobra in 1. novembra, ko  je praznik Dan spomina na mrtve.

CELEBUS plakat AVG 2019 (1)

M.I.