Celje je najbolj urejeno in gostoljubno večje mesto v Sloveniji v letu 2023

Foto: Jan Grušovnik

Turistična zveza Slovenije je na minuli slavnostni prireditvi v Novi Gorici, ob Dnevih slovenskega turizma, razglasila prejemnike letošnjih priznanj tradicionalne akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna. Laskavi naziv najlepše urejenega in gostoljubnega večjega mesta v državi je pripadel Mestni občini Celje, ki je v končnem izboru ugnala preostala finalna nominiranca, Ljubljano in Koper.

“Turizem smo ljudje in nagrada, ki smo jo včeraj prejeli, je namenjena vsem Celjankam in Celjanom, ki to mesto delajo urejeno, prijazno in gostoljubno. Verjamem, da so prav občani s svojo odprtostjo tisti najpomembnejši element, ki močno vpliva na počutje gosta in na vtis, ki ga bo obiskovalec mesta odnesel domov. Priznanje Turistične zveze Slovenije razumemo kot potrditev, da se naše aktivnosti in prizadevanja na turističnem področju odvijajo v pravo smer. Uresničujemo jih v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, ki skrbi za izvajanje turističnih aktivnosti, gostinskimi in turističnimi ponudniki, obema muzejema, Tehnoparkom Celje, Celjskim mladinskim centrom, Slovenskim ljudskim gledališčem Celje ter drugimi javnimi zavodi, podjetji, organizacijami, društvi in ožjimi deli lokalne skupnosti. Ob tem bi še posebej izpostavil prispevek naših javnih podjetij Zelenice in Simbio, ki vsakodnevno skrbita, da je naše mesto čisto, urejeno ter prijazno za bivanje in obisk,” je ob prejemu nagrade dejal župan Mestne občine Celje Matija Kovač.

Na Mestni občini Celje so zelo počaščeni, da je strokovna komisija Turistične zveze Slovenije prepoznala njihov trud in prizadevanja pri urejanju mesta ter pri aktivnostih, ki jih izvajajo na področju turizma. Verjamejo, da bo ta laskavi naziv prispeval k še večji turistični prepoznavnosti našega mesta.

Na priznanje, ki ga je Mestna občina Celje prejela drugič, so zelo ponosni, saj tudi izkazuje moč skupnosti. Prizadevanja za lepo, urejeno in gostoljubno okolje so namreč njihovo skupno poslanstvo, ki ga Celjanke in Celjani po mnenju komisije Turistične zveze Slovenije vsakodnevno udejanjajo. Še posebej je bilo to vidno v tem letu, ko je bilo ob neurjih in poplavah prav poseben izziv poskrbeti za urejenost in lep videz mesta.

Mestna občina Celje