Celje letos ponovno nominirano za nagrado Turistične zveze Slovenije za zeleni turizem in trajnostni razvoj

Foto: pixabay.com

Mestna občina Celje se je na letošnjem že 30. natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna, katere častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor,  znova uvrstila med nominirance za prejem prestižnega priznanja Turistične zveze Slovenije. Spomnimo, da je Celje lani zmagalo v spletnem glasovanju – glas ljudstva za najlepše večje mesto v državi ter v tej kategoriji osvojilo drugo mesto po oceni strokovne žirije. Knežje mesto pa je osvojilo še eno lovoriko in sicer je MCC hostel Celje osvojil prvo mesto v kategoriji mladinska prenočišča.

V vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem Turistična zveza Slovenije  kot organizator posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, so sodelovali številni slovenski kraji in mesta ter drugi udeleženci v turizmu.

Gre za  tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tematskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Za slovenske kraje je akcija to, kar so za gostince Michelinove zvezdice – prestižno priznanje, da se njihov kraj v turističnem smislu razvija zelo uspešno.

Turistična zveza Slovenije je v vsaki kategoriji izbrala tri nominirance, končni vrstni red in zmagovalci v posameznih kategorijah pa bodo znani na Dnevih Slovenskega turizma (DST 21), ki bodo 13. in 14. oktobra v Postojni.

Vir: MOC