Celje: Na igrišču Mavs osnovnošolski košarkarski turnir

Foto: Nebojša Tejić/STA

V Celju so včeraj, skupaj z Uradom vlade RS za komuniciranje (UKOM) pripravili 3×3 košarkarski turnir za osnovnošolce, ki je potekal na košarkarskem igrišču Mavs. Sodelovale so ekipe iz vseh celjskih osnovnih šol, zmage pa so se na koncu veselili otroci iz II. osnovne šole, ki so v finalu ugnali vrstnike iz Osnovne šole Frana Roša. Skupno je svoje košarkarsko znanje predstavilo 42 košarkaric in košarkarjev, za dobro vzdušje pa so poskrbeli številni navijači.

Udeležence turnirja so pred začetkom pozdravili župan Mestne občine Celje Matija Kovač, vodja Sektorja za razvoj izobraževanja na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje Aleš Ojsteršek in deskarka na snegu Gloria Kotnik, nagrade najboljšim pa je podelila Petra Bezjak Cirman, vršilka dolžnosti direktorice UKOM. Tekmovalce in navijače sta zabavala slovenska raperja Murat & Jose, vsi so prejeli tudi navijaške rekvizite.

S tem dogodkom so sodelovali pri projektu promocije Slovenije na ameriškem tržišču »I Feel Slovenia Night«, kjer je v petek ponoči klub Luke Dončića Dallas Mavericks igral proti zasedbi Chicago Bulls. 3×3 košarkarski turnir je bil del serije dogodkov, ki jih Slovenija sicer pripravlja v Združenih državah Amerike. Te dni je namreč tam potekal poslovno-investicijski dogodek, na katerem so bili celostno predstavljeni slovensko gospodarstvo, turizem in investicijske priložnosti.

Z organizacijo košarkarskega turnirja so se prav tako pridružili pobudi Urada vlade RS za komuniciranje, da skupaj podprejo šport in zdrav življenjski slog. Slovenija je država športa, Slovenci smo s športom tesno povezani in prosti čas radi preživljamo ob različnih športnih aktivnostih. K temu veliko pripomorejo neverjetne danosti Slovenije, dobra športna infrastruktura in vlaganje v mlade že od vrtca naprej. Številni slovenski košarkarji, ki nas navdušujejo s svojimi predstavami, so prve koše dosegali prav na šolskih igriščih, na katerih zdaj igrajo otroci in mladi.

Tudi v Celju je košarka doma, v minulem letu so dobili dve košarkarski igrišči (Mavs in Dončić), katerih ureditev je sofinanciral košarkarski klub Dallas Mavericks, kjer zadnja leta blesti naš Luka Dončić.

Mestna občina Celje