Celje obiskal veleposlanik Zvezne republike Nemčije

Foto: MO Celje

Kot ste lahko v minulih dneh na našem portalu prebrali v rubriki Dogodki je bil v teh dneh v Celju na obisku veleposlanik Zvezne Republike Nemčije, njegova ekscelenca Klaus Riedel. Veleposlanik se je skupaj z županom Mestne občine Celje Bojanom Šrotom in predsednikom države Borutom Pahorjem udeležil koncerta Pozdrav pomladi Gimnazije Celje – Center, ki je potekal v Narodnem domu Celje. Veleposlanik je bil tudi častni pokrovitelj koncerta.

Pred tem dogodkom je župan Bojan Šrot njegovo ekscelenco Klausa Riedla povabil na obisk v Mestno hišo. Gosta je zanimalo kako v Celju poteka energetska sanacija javnih objektov, s kakšnimi ukrepi občina stremi k zmanjšanju ogljičnega odtisa in kakšne načrte ima v zvezi z uvedbo javnega potniškega prometa v mestu.

Foto: MO Celje

Župan Bojan Šrot je njegovi ekscelenci Klausu Riedlu predstavil tudi zgodovino Celja, izkušnje in opažanja migracije delovne sile ter projekte, ki jih je Celje v preteklosti implementiralo s pomočjo evropskih sredstev, še posebej mu je predstavil protipoplavne ukrepe. Veleposlanik Zvezne republike Nemčije pa je županu predstavil kako se v Nemčiji spopadajo z migracijo delovne sile in kakšne ukrepe sprejemajo za urejenost tega področja.
Foto: MO Celje

Gospodu Klausu Riedlu je Slovenija že zelo poznana dežela, saj je že v obdobju od leta 1995 do leta 1999 opravljal funkcijo stalnega namestnika veleposlanika. Veleposlanik Zvezne republike Nemčije v Republiki Sloveniji pa je od julija leta 2016.
 
M.I.