Celje ponovno pokazalo, da ima veliko srce za otroke iz socialno ogroženih družin

Foto: MOC

Celje oziroma Mestna občina Celje je leta 2014 s turškim mestom Gaziantep podpisalo Sporazum o partnerstvu in sodelovanju.  V luči dobrih odnosov so zato tudi letos na zimovanje na Celjsko kočo povabili skupino otrok, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Ob tem so v izjavi za javnost na Mestni občini zapisali, da je njihova hvaležnost je ganljiva.

Na Celjski koči se bodo otroci ta teden naučili smučati. Organizatorji vedno poskrbijo tudi za to, da otroci spoznajo vsaj eno od celjskih šol, se družijo z vrstniki in si ogledajo Celje. Danes so obiskali Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, kjer so kuhali, kulinarika mesta Gaziantep je namreč pod Unescovo zaščito in resnično nekaj posebnega. Delegacijo iz Gaziantepa bodo v Celje predvidoma spet povabili decembra, ko bomo v mestu pripravljali drugi Pravljični gourmet.

V tem tednu so mladi obiskali tudi Gimnazijo Celje – Center, Stari grad Celje, Osrednjo knjižnico Celje in Pokrajinski muzej. Jutri bodo kegljali v Golovcu in se zvečer na povabilo ravnatelja udeležili maturantskega plesa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.

Danes dopoldne jih je na Mestni občini Celje sprejela podžupanja Breda Arnšek. Ob tem so udeleženci izrazili neizmerno hvaležnost, da jih je Celje povabilo, večina od njih namreč še nikoli ni potovala iz Gaziantepa. Nekdanji župan te turške metropole je prijateljstvo s Celjem komentiral in sicer glede na to, da je za njihove razmere Celje zelo malo mesto (Gaziantep ima danes 2,5 milijona prebivalcev) z naslednjimi besedami: »Mesto, ki ima tako veliko srce za otroke, je dovolj veliko, da se z njim pobratimo.«