Celje s 16 novimi drevesi, ki predstavljajo 16 reprezentanc, dobilo mestni sadovnjak

Foto: Gregor Katič

Celje, 27. marec 2021 –V četrtek, 25. marca 2021 so župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, predstavnik Združenja evropskih nogometnih zvez UEFA Wolfram Springenschmid, podžupanja Breda Arnšek in podžupan Vladimir Ljubek, otroci celjskih vrtcev in osnovnih šol ter predstavnika Celjskega mladinskega centra na zelenici pod Slovenskim pokopališčem na Golovcu sposadili nova drevesa. V četrtek je tako Celje dobilo 16 novih dreves, ki predstavljajo 16 reprezentan, ki sodelujejo na Evropskem nogometnem prvenstvu U21 in katerega gostitelj je tudi Mestna občina Celje.

Po dvajsetih letih so tako češnje, ki so bile zasajene na tem območju dobile “družbo” marelic, sliv in jablan, katerih plodovi bodo namenjeni občanom in mimoidočim. S tem dogodkom je to območje postalo mestni sadovnjak.

Foto: Gregor Katič

Župan Bojan Šrot je ob tem dogodku povedal: »Ko smo se pripravljali na Evropsko prvenstvo v nogometu U21, smo razmišljali predvsem o tem, kako v mestu ohraniti trajen spomin na ta velik dogodek. Ker se prvenstvo žal odvija brez navijačev, ki vsakemu športnemu dogodku daje pestrost in živahnost, in ker je Celje je zelo trajnostno naravnano mesto, smo se odločili, da bomo posadili drevesa. Sadna drevesa, ki dajejo plodove, je danes sadila mladost. Sadili so jih otroci, ki bodo prav tako v prihodnjih letih ustvarjali svoje »plodove.«

Poleg teh dreves je mesto Celje že v torek na zelenici nad stadionom Z ‘dežele,  dobilo nova drevesa, saj so župan in častni meščani posadili štiri drevesa, ki so značilna za države, katerih reprezentance igrajo v Celju. Na občini so še posebej veseli, da so se četrtkovega dogodka udeležili otroci, saj so prepričani, da jim bo to ostal lep spomin in jim bo predstavljajo veselje, da so s tem pomagali obeležiti tudi Evropsko nogometno prvenstvo U21, kljub spremenjenim razmeram zaradi epidemije.

Foto: Gregor Katič

 

Vir: MOC

 

Uredništvo