Celje se po spomladanskem pripravlja na poletno ocvetličenje

Foto: MOC

Raznobarvni tulipani in narcise, ki so Celje krasili v zadnjih tednih, so že skoraj odcveteli, zato se v javnem podjetju Zelenice že pripravljajo na zasaditev poletnega cvetja, ki bo knežje mesto krasilo vse do jeseni. V drugi polovici maja bodo zasadili 15.000 sadik desetih različnih vrst cvetja, ki dobro uspeva tudi v vročini.

Mesto bo po novem zasajeno z bršljankami, vodenkami, novo gvinejkami, polnjenimi begonijami, zmajevimi krili, dihondrijami, mlečkami, potunijami … Zasadili bodo 1000 sadik več kot so jih lani, v središču mesta pa bodo postavili kar 15 cvetličnih piramid, torej šest več kot lani. Kombinacije cvetja bodo zelo barvite, zato na občini verjamejo, da bo odziv med občani in obiskovalci pozitiven. Cvetje bo krasilo mestno središče, podhode ob vpadnicah v mesto, gredice v parku in mestu ter nekatera krožišča. Poletno ocvetličenje bo stalo 39.000 evrov.

Foto: MOC

Letos prvič so celjski tulipani zacveteli tudi v pobratenih mestih Doboj in Slavonski brod. Zaposleni v javnem podjetju Zelenice so lani decembra tam posadili 150.000 čebulic. V aprilu so se tulipani v obeh mestih na veselje občanov bogato razcveteli. Kot je ob tem sporočil župan Slavonskega broda Mirko Duspara, je njihova ulica Petra Svačića letos pomladi zažarela v pisanih barvah, navdušila domačine in dodatno polepšala javno zeleno površino, za kar so nam zelo hvaležni.

Avtor: MOC