Celje: Vandali tokrat nad mlada drevesa

Foto: JP Zelenice

Iz Mestne občine Celje so sporočili, da morajo znova poročati o novih primerih vandalizma v Celju. V noči na četrtek so neznani storilci močno poškodovali več kot 20 zasaditev mladih dreves, na različnih lokacijah v mestu. Nekatera drevesa bo zaradi poškodb treba nadomestiti z novimi. Teren, kjer so delovali vandali, so si v četrtek ogledali predstavniki javnega podjetja Zelenice ob navzočnosti policije in popisali škodo. Ta bo precejšnja, o konkretni višini pa še ni mogoče govoriti.

Vandali so mestnem sadovnjaku na Golovcu tako polomili ali izruvali 5 dreves različnih sadnih sort in polomili 15 opor za drevesa. V Parku drevesce ob severni vezni cesti so poškodovali 4 drevesa, od tega je bilo eno drevo v celoti odžagano, ob novi kolesarski poti v bližini podhoda pri Plavi laguni pa so izruvali tri mlada drevesa.

Ob tem so vandali prevrnili betonske koše za odpadke ob pešpoti na Lavi, v mestnem parku pa poškodovali del kamnite skulpture v nedavno obnovljeni fontani.

V javnem podjetju Zelenice bodo sanirali nastalo škodo in drevesa, ki so utrpela nepopravljivo škodo, nadomestili z novimi. Primere vandalizma so na Mestni občini Celje prijavili policiji, pri zavarovalnici pa bodo uveljavljali povrnitev škode.

Na Mestni občini Celje ta nesprejemljiva dejanja, ki povzročajo veliko materialno škodo, najostreje obsojajo. Žalosti jih, da se z vandalizmom uničujejo mlada drevesa, še zlasti zato, ker so sredstva zanje prispevali tudi občani in podjetja, ki so s tem izkazali pripravljenost sooblikovati lepšo podobo mesta, ki mora biti naša skupna skrb. Zasaditev mladih dreves na različnih mestih v Celju za spodbujanje trajnostnega razvoja in lepšega okolja je naletela na zelo pozitiven odmev v javnosti, pohodi vandalov pa spodkopavajo ta prizadevanje Mestne občine Celje ter občank in občanov.

Mestna občina Celje občane naproša, da o primerih vandalizma in škode, ki pri tem nastaja, sporočajo na Servis 48 ali elektronski naslov [email protected] Skupaj s policijo in drugimi pristojnimi službami si bodo še naprej prizadevali, da bi v čim večji meri preprečevali in omejili pojave vandalizma v mestu Celje.

Mestna občina Celje