Celje že pripravljeno na nogometni spektakel

Foto: Jan Grušovnik

Celje, 5. marec 2021 – Eno od štirih slovenskih mest, ki bo gostilo največji športni dogodek v samostojni Sloveniji je tudi Celje. Celje je poleg Ljubljane, Maribora in Kopra eden od gostiteljev Evropskega nogometnega prvenstva U21. Na Mestni občini Celje zagotavljajo, da bo igrišče na stadionu Z’ dežele za tekme od 24. do 30. marca vrhunsko pripravljeno in so prepričani, da bodo tako upravičili zaupanje organizatorjev prvenstva in se bodo gostje v mestu dobro počutili.

V Celju obžalujejo, da epidemiološke razmere onemogočajo prisotnost gledalcev na tribunah stadiona ter s tem posledično tudi v mestu. kljub vsemu gre za medijsko zelo odmeven dogodek, ki ga bodo spremljali širom po Evropi, kar je tudi priložnost za mesto, so prepričani na MOC.

V Celju bodo odigrane tri tekme, ki jih bodo predvajale številne evropske televizije, bodo pa odmevale tudi v tiskanih in spletnih medijih. Po navedbah Nogometne zveze Sloveniji naj bi dogodek dosegel 40 milijonov ljudi po Evrop.

Foto: Zavod Celeia Celje

Župan Bojan Šrot je prepričan, da bo Celje s prvenstvom močno utrdilo svoj položaj na  športnem zemljevidu Evrope: “To je velika priložnost za promocijo mesta, za večjo prepoznavnost. Verjamem, da bomo znova dokazali, da smo odlični gostitelji, da imamo odlično športno infrastrukturo in da je takšna prireditev najboljša spodbuda mladim in vsem ostalim, da se začnejo ukvarjati s športom. Slogan prvenstva Leta so samo številka sporoča, da lahko vsakomur, ne glede na starost in druge ovire, uspe. Seveda če je, tako kot so nogometaši in vsi ostali športniki, na poti do svojega cilja vztrajen in predan.”

Na MOC so se v luči trajnostno usmerjene in odprte politike odločili, da bodo na zelenici nad Stadionom Z’ dežele posadili drevesa značilna za države, ki bodo nastopale v Celju: Španije, Italije in Češke. Na območju urbanega sadovnjaka ob Dečkovi cesti pod Golovcem pa bodo posadili sadna drevesa, ki cvetijo, dajejo plodove in so paša za čebele. Staro mestno jedro bo krasila tudi kovinska skulptura žoge, ki jo bo občina ocvetličila.

Foto: Zavod Celeia Celje

M.I.