Celjska bolnišnica s ponedeljkom v krčenje nenujnih storitev

Foto: Splošna bolnišnica Celje

Celje 16. oktober 2020 – Zaradi vedno večjih potreb po hospitalni obravnavi pacientov s COVID-19 so v Splošni bolnišnici Celje prisiljeni v prihodnjih dneh širiti kapacitete za obravnavo teh pacientov, tako na navadnih bolniških posteljah kot tudi na intenzivnih bolniških posteljah. Zaradi reorganizacije bolnišnice, ki je v skladu z odredbo Ministrstva za zdravje, bodo v bolnišnici s ponedeljkom, 19. oktobra 2020 začeli zmanjševati izvajanje nenujnih zdravstvenih storitev. Zmanjševanje nenujnih zdravstvenih storitev bo potekalo postopoma in selektivno.

Zaradi kratkega časovnega okvira, v katerem se organizacija dela v zadnjem mesecu v Splošni bolnišnici Celje spreminja, in omejenih kadrovskih resursov, o spremembi bolnišnica ne more obveščati vseh pacientov, ki imajo v prihodnjih dneh razpisane termine za obravnavo v bolnišnici. Zato do preklica takšnega načina velja, da bomo vse paciente, ki bodo obravnavo v Splošni bolnišnici Celje lahko opravili, osebno kontaktirali in povabili na pregled, diagnostiko ali poseg. Ti pacienti bodo prejeli navodila o terminu izvedbe.

“Vse ostale paciente, ki jih naše osebje ne bo kontaktiralo prosimo, da v bolnišnico ne prihajajo, četudi imajo vabila s termini za obravnavo. Naše osebje je s takšnim načinom dela že pričelo, zato bodo o veljavnih terminih zagotovo obveščeni tudi pacienti, ki imajo termine v začetku prihodnjega tedna.

Vsem pacientom, ki bodo kljub temu v dvomu, predlagamo, da svoje vprašanje skupaj s kontaktnimi podatki (št. telefona) pošljejo na e-naslov: [email protected] in v roku 24 ur bodo prejeli odgovor, če bodo zdravstveno storitev lahko opravili”, so še zapisali v Splošni bolnišnici Celje.

M.I.