Celjska občina pričenja z obnovo ceste Celje – Košnica

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

Z Mestne občine Celje so sporočili, da bodo v ponedeljek začeli z rekonstrukcijo 710 metrov dolgega odseka lokalne ceste Košnica pri Celju. Gradbena dela bo izvajalo podjetje AGM Nemec, d. o. o., zaključena pa bodo predvidoma v juliju 2022.

Na lokalno cesto je priključenih več javnih poti, ki služijo kot dostopne ceste do individualnih stanovanjskih objektov. Vozišče je v slabem stanju in preozko, zato so na občini prepričani, da bo rekonstrukcija dela ceste bistveno pripomogla h kakovostnejšemu življenju domačinov. Zagotovila bo prometno varnost za vse udeležence v prometu, tudi za pešce, za katere bodo na celotni trasi zgradili enostranski pločnik. Vozišče bodo razširili za meter in pol, tako da bo po zaključku del široko pet metrov in bo omogočalo varno srečevanje nasproti si vozečih vozil. V sklopu projekta bodo obnovili in dogradili tudi javno mešano kanalizacijo ter obnovili javni vodovod, izvedli plinovod, javno razsvetljavo in telekomunikacijsko omrežje.

Rekonstrukcija bo potekala od križišča z glavno cesto Celje – Laško do transformatorja pri Sušinu, kjer se bodo gradbena dela tudi začela. Celoten projekt bo celjska občina izvedla v več fazah. Najprej se bo izvedla rekonstrukcija 300 metrov dolgega odseka ceste od transformatorja pri Sušinu v smeri proti glavni cesti v dolini, zato bo promet na tem območju oviran, občasno tudi zaprt. V času, ko cesta ne bo prevozna, bodo uredili obvoz. Krajane bo o spremembah prometnega režima sproti in pravočasno obveščali v vseh fazah projekta. Domačine in vse voznike zato prosijoo za razumevanje in strpnost.

Gradbena dela so ocenjena na 1.058.412,85 evrov z vključenim DDV. Denar za to nujno potrebno naložbo, ki so jo prebivalci Košnice pri Celju težko pričakovali, je celjska občina zagotovila v občinskem proračunu.

Vir: MOC