Celjska občina vstopa v novo prenovo enega od mestnih otroških igrišč

Foto: MOC

Mestna občina Celje načrtuje, da bo na Brodarjevi ulici v Mestni četrti Dolgo polje do konca junija uredila novo igrišče. Javno podjetje Zelenice, ki je bilo v postopku zbiranja ponudb izbrano za izvajalca del, bo z urejanjem novega igrišča pričelo prihodnji mesec.

Na MOC so zapisali, da bodo imeli otroci po novem na voljo štiri igralna območja. Na enem bo hišica v mivki, na drugem plezalo, na tretjem bodo vrvna igrala, ki bodo napeta med debli obstoječih platan, na četrtem, travnatem območju pa bodo nižja igrala, in sicer leseni čoki, labirint iz betonskih stebrov in že obstoječi igrali na vzmeteh. Ob obstoječem ruskem kegljišču bodo uredili tudi leseno ploščad, ki bo služila kot oder za izvedbo manjših prireditev. Vsa drevesa, ki krasijo okolico in dajejo v toplih mesecih prijetno senco, bodo ohranili, ob igrišču pa bodo namestili tudi betonsko valovito klop.

Pogodbena vrednost del za novo igrišče znaša nekaj manj kot 80.000 evrov brez vključenega DDV.

V proces načrtovanja obnove igrišča na Brodarjevi ulici so bili vključeni predstavniki in prebivalci Mestne četrti Dolgo Polje. V sklopu tega je bila konec oktobra organizirana delavnica, na kateri so udeleženci skupaj začrtali smernice obnove, ki so jih upoštevali pri načrtovanju. Cilji prenove so bili ohraniti značaj zelenega dvorišča, ustvariti kotičke za raznoliko druženje in igro ter poskrbeti, da bo privlačno za vse generacije.

Avtor: MOC