Celjski Glavni trg bo dobil novo ambientno ozvočenje

Foto: otroskeprireditve.si

V Celju se že pripravljajo na prihajajoči zadnji mesec leta, ko bodo mestne ulice okrasili in s tem ustvarili čarobnost božično-novoletnega obdobja. Pospešeno se tudi pripravljajo na postavitev smrek, ki so jim jih odstopili občani. Otroci vrtcev, osnovnih šol in srednih šol pa pripravljajo že osmo leto zapored lampijone, s katerimi bodo na Mestni občini Celje okrasili Savinjsko nabrežje.

Pravljična podoba bo v Celju zasijala 30. novembra, ob 17.uri, ko bodo na Glavnem trgu prižgali božično-novoletno okrasitev. Največja novost se obeta na Glavnem trgu, ki bo po novem dobil ambientno ozvočenje, ki bo po poizkusnem obdobju stalno prisotno za namen različnih prireditvenih dogodkov. Na Glavnem trgu bo tako na jeklenih vrveh nameščenih 20 zvočnikov in tako bodo poskrbeli za povezavo prireditvenih prostorov in celotnega trga.

Božično-novoletne okrasitve bo letos ponovno deležen Celjski dom, ki je v lanskem letu zaradi obnovitvenih del ni imel. Na občini so prepričani, da bo zaradi nove fasade letošnja okrasitev domu dala še večjo čarobnost. Na Krekovem trgu, pred Knežjim dvorcem, Pokrajinskim muzejem Celje, pri fontani pri kinu Metropol, pri Marijinem znamenju na Glavnem trgu in na Starem gradu Celje bodo domačine in obiskovalce razveseljevale različne video projekcije.

Zvezdno nebo si bodo lahko obiskovalci in domačini ogledali na Glavnem trgu in preko Stanetove in vse do Lilekove ulice. Na Muzejskem trgu, ki je dobil novo podobo bo okrasitev dobila še posebno veličino. Na Mestni občini Celje zagotavljajo, da bo letošnja okrasitev mesta še posebno veličastna zaradi različnih drobnih dodatkov.

Stroški letošnje okrasitve mesta bodo znašali okoli 98.000 evrov, so sporočili iz Mestne občine Celje. Prav tako zagotavljajo, da je praznična okrasitev izvedena skladno s projektno dokumentacijo ampak kljub vsemu vsako leto dodajo kakšno novost. Dotrajane svetlobne elemente nadomeščajo z LED svetlobnimi lučkami, ki oddajajo toplo belo barvo.

M.I.