Celjski Krekov trg v čast Evropskega nogometnega prvenstva U21 krasi cvetlična žoga

Foto: MOC

Celje, 19. marec 2021 –Po lanski pomladanski okrasitvi mesta bodo tudi letos v Celju poskrbeli za okrasitev mesta in okolice s 85.000 narcisami in raznobarvnimi tulipani. Od srede pa je s cvetjem okrašen tudi Krekov trg katerega krasi cvetlična žoga in bo pripomogla k ocvetličenju starega mestnega jedra.

Cvetlična žoga je postavljena tudi v duhu prihajajočega Evropskega prvenstva U21 v knežje mesto. Žogo krasi 2240 rumenih in modrih mačeh in kot poudarjajo na občini je žoga resnično prava paša za oči. Ob tem so na občini še zapisali, da bo Javno podjetje ZELENICE, ki skrbi za urejanje zelenih in javnih površin v Celju, mačehe čez približno dva tedna presadilo v Mestni park in na javne površine, konstrukcija pa bo še več let služila za zasaditev cvetja, ki bo lahko prilagojeno različnim pomembnim dogodkom.

Predstavitve cvetlične žoge so se udeležili celjski podžupan Vladimir Ljubek in podžupanja Breda Arnšek, direktor direktor podjetja ZELENICE Jože Krulec, predsednik Nogometnega kluba Celje Miloš Rovšnik, ravnateljica varstva starejših v Domu sv. Jožefa Irena Švab Kavčič, direktorica Tehnoparka Celje Andreja Erjavec, direktorica Zavoda Celeia Celje Milena Čeko Pungartnik in Kristan Erjavec ter Tadeja Falnoga, oba iz Zavoda Celeia Celje.

Uredništvo