Celjski kriminalisti odkrili kriminalno združbo, ki je odvisnike z območja Celja oskrbovala s heroinom in kokainom

V ponedeljek, 14. junija 2021 so celjski kriminalisti v sodelovanju z Generalno policijsko upravo zaključili obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V preiskavi so zaznali sum 140. kaznivih dejanj, ki bi jih naj storilo 13 oseb, starih od 22 do 48 let.12 ovadenih oseb je slovenskih državljanov, ede pa je državljan Bosne in Hercegovine.

Kriminalisti so preiskavo začeli v septembru 2020, v kateri so uporabili tako klasične kot prikrite preiskovalne ukrepe, na podlagi katerih so ugotovili, da so osumljeni sodelovali v dveh kriminalnih skupinah ter organizirali nakupe, hrambo in prodajo prepovedanih drog heroin in kokain. V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je združba vsak dan z drogami oskrbovala odvisnike s širšega celjskega območja, katerim so dnevno prodali najmanj pol kilograma heroina in kokaina.

V zaključni akciji so kriminalisti v sodelovanju s policisti opravili sedem hišnih preiskav, devet oseb so pridržali. Danes so jih sedem privedli k preiskovalnemu sodniku. S Policijske uprave Celje so ob tem sporočili še, da so v hišnih preiskavah zasegli več predmetov, ki bodo pomembni v kazenskem postopku, med drugim tudi drogo heroin in kokain.

Foto: PU Celje

“Šest oseb je bilo že obsojenih za istovrstna kazniva dejanja, pri čemer je
eden izmed akterjev kriminalne združbe bil na prostosti le nekaj dni, po
prestajanju več letne zaporne kazni,” so v izjavi za javnost zapisali na PU Celje.

Uredništvo