Celjski mladinski center: Odprtje plezalne stene in na novo urejenega območja pod grajsko veduto

Foto: Celjski mladinski center

Celjski mladinski center in Planinsko društvo – Celje Matica, bosta v sodelovanju z Mestno občino Celje, v sredo, 25. avgusta, ob 11. uri pri Plezalni steni pod Starim gradom Celje, otvorila plezalno steno in na novo urejeno območje pod grajsko veduto. Ob slavnostnem odprtju bodo predstavili projekt »Plezaj kot grof«, ki je potekal v sklopu programa Evropske solidarnostne enote, ter tudi celoten potek urejanja plezalne stene.

Prav tako bodo odprli del novo urejeno območje pod plezalno steno in v njeni neposredni bližini, ki ga je uredila Mestna občina Celje. Postavili so tudi pokrito leseno klop, nedaleč stran od arhitekturno domiselne klopi, na kateri si obiskovalci lahko spočijejo, pa uredili podest, ki je izhodiščna točka za plezalce in ponuja lep razgled na mesto, Savinjo in okoliške hribe.

Vsem plezalnim navdušencem bodo na otvoritvi omogočili plezanje z vodnikom po povsem novi plezalni steni pod Starim gradom Celje. Vabijo, da se jim pridružite na otvoritvi in tudi vi pričnete plezati kot grof.

Vir: Celjski mladinski center