Celjski policisti obravnavali 37-letnika, ki je vozil pijan kljub prepovedi vožnje in se pri tem upiral policistom

Foto: Policija

Celje, 23. marec 2021 – Celjski policisti so včeraj nekaj minut pred osmo uro zjutraj na območju Tepanj obravnavali 37-letnega vinjenega voznika osebnega vozila. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Voznik je po podatkih policije vozilo zapustil in odšel s kraja. Vendar so ga v dopoldanskih urah obravnavali z enakim vozilo še enkrat na območju Žič, kjer so ga poskušali ustaviti, a se na signale policije ni odzival. Policisti so ga ob večkratnem pravilnem ustavljanju uspeli ustaviti šele v Slovenskih Konjigah. Pri tem je z vožnjo ogrožal tako sebe kot druge udeležence v cestnem prometu.

Voznik v Slovenskih Konjicah ni želel izstopiti iz vozila, prav tako ni upošteval ukazov policisto, zato so morali uporabiti prisilna sredstva. voznika so pridržali, saj je vozil v času prepovedi vožnje in brez vozniškega dovoljenja. Vozilo pa so mu policisti tudi zasegli. Z neodgovornim ravnanjem si je 37-letnik prislužil 2000 evrov globe in obdolžilni predlog.

Uredništvo