Celjski policisti obravnavali objestnega voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom drog

Foto: Policija

Celje 30. oktober 2020 – Policisti so v tem tednu prejeli več obvestil občanov Šentjurja in Celja o vozniku osebnega vozila, ki je z agresivno vožnjo, prekoračitvami hitrosti,
nepravilnim prehitevanjem in mnogimi drugimi kršitvami, na relaciji Celje – Šmarjeta – Vojnik ter Celje – Šentjur – Šmarje pri Jelšah, kršil cestno prometne predpise in ogrožal sebe in ostale voznike v cestnem prometu.

Včeraj zjutraj so na območju Stopč policisti ustavili voznika vozila višjega cenovnega razreda, ker je v naselju prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 30 kilometrov na uro. Prav tako so mu policisti, na podlagi predhodno opravljenega pozitivnega testa za prepoznavo znakov oziroma simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, odredili strokovni pregled.

Kršitelj je vozil tudi v času, ko mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Za prekoračitev hitrosti v naselju je predpisana globa v višini 500 € in pet kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog pa globa v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk.

M.I.