Celjski policisti opozarjajo, da je v zadnjih dneh v prometu prisotnega veliko alkohola, žal tudi med poklicnimi vozniki

Foto: pixabay.com

Včeraj so v Socki policisti obravnavali 24-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je
preizkus  z alkotestom pokazal, da je imel 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Predvčerajšnjem  so policisti na avtocestnem počivališču Tepanje izvedli postopek s 57-letnim  madžarskim  voznikom tovornega vozila, ki mu je alkotest pokazal 0,65  miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so privedli k preiskovalni  sodnici,  ki  mu  je izrekla  globo  v  višini 1.200 € in 18 kazenskih  točki. Po pravnomočnosti odločbe sledi še ukrep prepovedi vožnje v Sloveniji.

Na   območju   Policijske   postaje  Slovenj  Gradec  so prav tako predvčerajšnjim policisti
obravnavali   39-letnega  voznika  osebnega vozila, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča in trčil v garažo.  Voznik je odklonil preizkus  alkoholiziranosti zato so ga pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje.  Zaradi  storitve  več  prometnih prekrškov in kršitve javnega reda in miru so mu izrekli globo, sledi še obdolžilni predlog.

M.I.