Celjski policisti v torek po filmskem lovu prijeli dva osumljenca večih ropov

Foto: Policijska uprava Celje

Kot smo včeraj poročali so policisti v torek,  14.  januarja  2020,  okoli  20.30 ure, odvzeli prostost in pridržali dva moška. Šlo je za 29  in  41  let stara moška, državljana  Slovenije, ki jih policisti sumijo storitve več kaznivih dejanj.

Policisti so osumljenca prijeli, ko  sta  v torek, nekaj po 20. uri, ob zaprtju bencinskega servisa, zamaskirana prišla  do  bencinskega  servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Eden izmed osumljenih je pristopil do zaposlene, zoper njo uporabil silo in jo  prisilil,  da mu je izročila denar in večjo količino vinjet. Po dejanju sta osumljena kraj dejanja zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj  po dejanju začeli zasledovati in večkrat ustavljati.

Ob tem 41-letni  voznik  odredb  policistov ni upošteval in je  z veliko hitrostjo vozil  v smeri  avtoceste,  po  avtocesti  v smeri Dramelj in nato v smeri Slovenskih  Konjic.  Na konjiškem  območju  so  uporabili  tudi prisilno sredstvo za ustavljanje vozil – stinger ter vozilo ustavili. Zaradi poškodb na vozilu sta osumljena vozilo zapustila in poskušala peš pobegniti, vendar so ju policisti ju  uspeli  malo zatem, ko sta zapustila vozilo, prijeti in obvladati.

Foto: Policijska uprava Celje

Zoper oba osumljena so odredili  pridržanje  do  48 ur. Med begom sta osumljena, poleg
svojega  vozila,  poškodovala  tudi  več  policijskih  vozil ter tri vozila drugih udeležencev v cestnem prometu.

Osumljena  sta  v  ropu  bencinskega  servisa  na Ljubljanski cesti v Celju ukradla denar in vinjete, v skupni vrednosti več kot 50.000 €.

S  preiskavo so policisti ugotovili  še, da sta osumljena 1. marca 2019, okoli 18. ure, zamaskirana  vstopila  v  prostore  pošte  na  Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisila, da jima je izročila  okoli 6.500 € gotovine. Po dejanju sta s kraja pobegnila.

20.  oktobra 2019, okoli 22. ure, sta osumljena, zamaskirana in oborožena s pištolo, vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa  dve uslužbenki. Z orožjem in silo sta uslužbenki prisilila, da sta jima izročila denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj  kot 5.000 €.

Prav  tako sta 21. novembra 2019,  okoli 18. ure, vstopila v prostore pošte na  Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine.

S  preiskavo  kljub vsemu policisti še vedno nadaljujejo in intenzivno preverjajo ter zbirajo obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju Policijske uprave Celje in širše, za katere sumijo, da bi lahko bila vpletena pridržana moška.

Oba osumljenca bodo policisti ovadili za štiri kazniva dejanja Rop, po členu 206/I-II Kazenskega zakonika (KZ-1).

Za  41-letnega  osumljenca  policisti zbirajo  tudi  obvestila  zaradi  suma storitve kaznivega  dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po  299. členu   Kazenskega  zakonika (KZ-1) ter kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu po 324.  členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Oba  osumljena  bodo  danes  s  kazensko  ovadbo  privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

M.I.