Celjski policisti včeraj obravnavali kar 175 kršitev cestno prometnih predpisov

Foto: facebook.com

Celjski policisti so včeraj med 7. in 15. uro poostreno nadirali uporabo telefona med vožnjo. Pri tem so zaznali 77 kršitev, od tega so 67 voznikom izdali plačilne naloge, 7 kršiteljev so opozorili, trije tujci pa so na kraju poravnali gobo.

“Uporaba telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost voznika in njegovo pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda ključne informacije iz okolja. Spregleda lahko drugega udeleženca (pešce, kolesarje, drugo vozilo) ali pomembno prometno signalizacijo, zaradi česar se ne more pravočasno odzvati na nastalo situacijo. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. Prav tako vozniki s takšnim ravnanjem pogosto sami povzročajo zastoje v prometu”, so zapislai na Policijski upravi Celje.

Med poostrenim nadzorom so obravnavali tudi 98 kršitev zaradi neuporabne varnostnih pasov. 85 kršiteljem so policisti izdali plačilni nalog, 4 tujci so globo poravnali na kraju, ostale kršitelje pa so le opozorili.

“Uporaba varnostnega pasu kar za polovico zmanjša tveganje za smrtno žrtev, za skoraj toliko zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe ter za skoraj četrtino zmanjša tveganje za nastanek lažjih poškodb, tako pri voznikih kot pri sopotnikih na sprednjih sedežih”, so zaključili na Policijski upravi Celje.

M.I.