Celjski policisti zaradi dveh goljufij in ropa ovadili pet moških z območja Kočevja

Foto: facebook.com

Celjski policisti so v tem tednu kazensko ovadli pet moških z območja Kočevja, starih od 23 do 46 let, ker jih sumijo dveh goljufij in ropa v katerih so si pridobili 60.000 € protipravne premoženjske koristi. Peterica je bila po podatkih PU Celje pri goljufijah izjemno pretkana, premišljena, vsiljiva in drzna, trije od njih, ki so osumljeni ropa so bili tudi nasilni.

Peterica naj bi v mesecu marcu in aprilu na območju policijskih postaj Žalec in Velenje ogoljufali dva občana, ki sta preko različnih spletnih strani prodajala vrednejša kmetijska stroja. Na območju Žalca je občan prodajal kmetijski stroj po ceni 30.000 € pri tem ga je trojica goljufov iz omenjene združbe prepričala, da jim je zaradi lažje izvedbe posla fizično izročil 20.000 €, oni pa mu bi naj na njegov transakcijski račun nakazali 65.000 €, torej
prodajno vrednost stroja, vračilo 20.000 €, ki jim jih je izročil v gotovini ter 15.000 € nagrade za pomoč pri načinu sklenitve posla. Občan jim je po podpisani kupoprodajni pogodbi 20.000 € izročil, ostali del posla ni bil nikoli sproveden.

Na območju Velenja naj bi osumljenci izvedli podobno zadevo le da so v tem primeru
prodajalca ogoljufali za 30.000 €.

Tudi na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so poskušali prodajalca na podoben način ogoljufati za 10.000 €. V tem primeru je prodajalec vztrajal, da mu pred izročitvijo 10.000 € gotovine pokažejo potrdilo, da so mu nakazali celoten znesek, pri tem so ga napadli in mu denar ukradli. Hkrati so mu zagrozili, da se bodo v primeru obveščanja policije, maščevali njegovim domačim.

Zaradi suma storitev kaznivih dejanj goljufij in ropa so jim policisti odvzeli prostost, štiri psumljence so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je dvema že odredil pripor, dva sta trenutno v sodnem pridržanju.

S PU Celje so ob tem še sporočili, da je bila večina osumljencev v preteklosti že obsojena zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja, ropov, nasilništva, groženj, tatvin, goljufij in drugih
kaznivih dejanj.

Vir: PU Celje