Celjski predstavniki verskih skupnosti na sprejemu pri županu Mestne občine Celje

Foto: MOC

V sredo 23. 1. 2019 je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot sprejel predstavnike verskih skupnosti na Celjskem. To je tradicionalno srečanje, ki vedno poteka v sproščenem in predvsem prijateljskem vzdušju. Prav tako kot župan sta tudi upokojeni celjski škof msgr. Dr. Stanislav Lipovšek in imam Nazif ef. Topuz izrazila zadovoljstvo nad dobrim in zglednim sobivanjem verskih skupnosti v Celju.

V uvodnem nagovoru je župan poudaril, da so v Celju verske skupnosti s svojim odprtim in spoštljivim odnosom lahko zgled vernikom in vsem ostalim, ki živijo v mestni občini Celje ter v njeni okolici. Župan je ob tem izrazil tudi zahvalo za duhovno oskrbo, karitativno pomoč ljudem in odgovorno ravnanje s sakralno dediščino.

Da občina dobro sodeluje z verskimi skupnostmi dokazuje tudi podatek, da je Mestna občina Celje v letu 2018 na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje obnove stavb in obnove kulturne ter sakralne dediščine sofinancirala obnovo  Cerkve Sv. Martina v Šmartnem v Rožni dolini v višini 18.510,29 evra, Cerkve Sv. Martina na Teharjah v višini 35.793,00 evra ter Kapucinskega samostana v višini 16.836,00 evra.

M.I.