V članku “ROKOMET: Štajerski derbi Celjanom, avtorja Bojana Baumana lahko beremo, da so Celjani dobili štajerski derbi v petem krogu državnega rokometnega prvenstva v Mariboru. Aktualni državni prvaki iz Celja so zmagali z rezultatom 31:23 (12:11).

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so še neporaženi v letošnji sezoni, so v petek krogu državnega rokometnega prvenstva gostovali v Mariboru. Celjani so tekmo začeli s trdo obrambo, v napadu pa so bili nevarni s streli Josipa Šaraca in Dioga Silve iz razdalje. Celjani so  si prvo večjo prednost priigrali po 15 minutah igre, ko je bil rezultat (4:7), tudi po zaslugi dobrih obramb reprezentančnega vratarja Klemna Ferlina. »Tokrat smo res strnili našo obrambno vrsto, nasprotnikom nismo dovolili razviti igre in hitro smo bili v solidni prednosti,« je začetne minute komentiral tudi Josip Šarac.

V 22 minuti so Mariborčani po protinapadu in golu Tadeja Soka prišli na gol zaostanka in v 23 po uspešno izvedeni sedemmetrovki Iuliana Jerebie rezultat izenačili na 10. Oba trenerja sta z menjavami narekovala visok ritem igre do konca prvega polčasa. Ob tem je mariborski vratar Mark Ferjan povedal: »Nimamo si nič očitati, vse smo pustili na igrišču. V tekmo smo šli razbremenjeni, saj ni bilo mogoče ničesar izgubiti. Naše znanje je zadostovalo za enakovredno borbo s Celjem v prvem polčasu. A potrebovali so le deset minut, da so nas strli.«

V drugem polčasu so Celjani k svoji igri dodali še nekaj ritma in si že na začetku polčasa prvič na tekmi priigrali 4 gole prednosti (12:16). V nadaljevanju so vodstvo samo še poviševali in dvome o zmagovalcu rešili že sredi drugega polčasa. Celjani so tudi tokrat izkoristili svoj raznovrstni kader in tako ostali neporaženi v letošnjem državnem prvenstvu. Na drugi strani so Mariborčani letos zmagali le enkrat.

Maribor Branik – Celje Pivovarna Laško 23:31 (11:12)
Maribor, dvorana Tabor, gledalcev 350, sodnika Ozren Backovič in Mirko Palačkovič.
Maribor Branik: Kocjančič, Ferjan 9 obramb; Kljun 1, Planinšek 1, Špelić 2, Zugan 5, Sok 3, Hočevar, Jerenec 1, Miličević 4 (2), Velkavrh, Ranevski 1, Budja, Jerebie 4 (3), Sivka.
Celje Pivovarna Laško: Vujović 2 obrambi, Ferlin 11 obramb; Cvetko, Razor 3, Marguč 5 (2), Grošelj 1, Poteko 1, Žabič, Borges da Silva 6, Kodrin 3, Horžen 2, Grebenc 1, Makuc, Leban 2, Novak 1, Šarac 6.

Sedemmetrovke: Branik 5 /6), Celje 2 (2), izključitve: Branik 4 minute, Celje 2 minuti.

Članek “ROKOMET: Štajerski derbi Celjanom” je dosegljiv tukaj: https://www.vecer.com/rokomet-stajerski-derbi-celjanom-10073745