Čemu je namen prikazovalnika hitrosti na Proseniškem?

Foto: spletna stran Občine Šentjur

V mesecu septembru leta 2018 je bil na Proseniškem postavljen prikazovalnik hitrosti, ki vse voznike opozarja na hitrost s katero vozijo skozi omenjeno naselje. Kot smo že takrat poročali je v mesecu avgustu Občina Šentjur v upravljanje  pridobila enega od 24-ih novih prikazovalnikov hitrosti.

Takratni in sedanji župan mag. Marko Diaci je prikazovalnik prejel v desetmesečno brezplačno uporabo in ob tem povedal, da se Občina Šentjur z obsežno šolsko in vrtčevsko infrastrukturo poslužuje priporočenih ukrepov. Po njegovih besedah je ob tej priložnosti omenjeni prikazovalnik pomemben, ker bodo s tem upočasnili gost promet ter otrokom zagotovili večjo prometno varnost.

Od obratovanja prikazovalnika je tako minilo dobrih pet mesecev, kar pomeni, da ga ima občina v brezplačnem najemu še pet mesecev. Vendar je težava v tem, da prikazovalnik hitrosti ne deluje že skoraj dva meseca. Po pojasnilo zakaj je temu tako smo se najprej obrnili na Medobčinski inšpektorat in redarstvo (MIR) Občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje Vojnik in Zreče. Na MIR so nam povedali, da je za predmetno zadevo v Občini Šentjur odgovoren Oddelek za gospodarske zadeve na katere smo naslovili vprašanja zakaj omenjeni prikazovalnik ne deluje.

Zanimalo nas je ali je morda prikazovalnik na Proseniškem trenutno izključen, ker se včasih zaradi statistike prikazovalniki izključijo, kljub temu, da se hitrost meri, da lahko pristojni ugotovijo za koliko se je ob takšnih ukrepih omejila hitrost prometa. Če prikazovalnik ni izključen nas je zanimalo zakaj je prikazovalnik tako dolgo morda v okvari in če so bili o tem obveščeni morda s strani Krajevne skupnosti Blagovna. Žal odgovora nismo prejeli.

Zato je na mestu vprašanje: Čemu je namenjen prikazovalnik na Blagovni in ali so  morebiti županu otroci pomembni samo prve dni v začetku šole potem pa se na njih pozabi? Morda pa je bil to še eden od predvolilnih “bonbončkov” župana, sedaj pa ve da bo imel naslednja štiri leta mir z novim županskim mandatom?

M.I.