Tudi Mario Fafangel, predstojnik centra za nalezljive bolezni se bo tudi sam cepil, napovedal je, da bodo o cepljenju transparentno komunicirali, obenem je posvaril državljane, da naj ne skočijo »na prvo žogo« ob lažnih preplahih in ob dezinformacijah, ki se bodo verjetno pojavili. Po rezultatih raziskav je zaščita pred okužbo dobra že po prvem odmerku cepiva. Poudaril je tudi, da se bo ne glede na cepljenje potrebno v času, preden bo z dovolj visoko precepljenostjo populacije dosežena kolektivna imunost, držati siceršnjih zaščitnih ukrepov.

 Včeraj je v Slovenijo prispelo 9750 odmerkov cepiva proti covidu-19, v nekaj dneh bo prispela še ena pošiljka. Državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Marija Magajne je prihod prve pošiljke označila za zagotovo prelomen trenutek v boju proti pandemiji, ki nam je krojila in še kroji življenje v tem letu. Med cepljenimi bodo najprej na vrsti stanovalci domov za starejše, ki covida-19 še niso preboleli.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Strokovnjak poziva državljane: če želimo rešiti življenja, moramo cepivo sprejeti vsi! Kljub cepljenju se moramo držati zaščitnih ukrepov!