Čestitke Dekliškemu pevskemu zboru Gimnazije Celje Center in zasedbi The Šlagers

DPZ (Arhiv GCC)

V Firencah je med 13. in 15. marcem 2018 potekalo mednarodno glasbeno tekmovanje. Mednarodnega tekmovanja so se udeležili tudi glasbeniki Gimnazije Celje – Center, ki med drugim v letošnjem šolskem letu praznuje 60 let neprekinjenega delovanja glasbenih sestavov. Zaradi tega so na šoli še toliko bolj ponosni, da jim je v Firencah uspel takšen velik dosežek.

V kategoriji enakoglasne mladinske zasedbe je Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center osvojil 1. nagrado, njihov zborovodja profesor David Preložnik pa je prejel tudi posebno nagrado za najboljšega dirigenta tekmovanja. Prav tako so 1. nagrado svoji gimnaziji priigrali člani inštrumentalne zasedbe The Šlagers, ki so nastopili v kategoriji šolskih bendov. Njihov umetniški vodja profesor Sašo Šonc je za najboljši glasbeni aranžma celotnega tekmovanja s skladbo Walking on Sunshine prejel posebno nagrado tekmovanja. Drugošolec Matej Zidarn je postal najboljši vokalni solist celotnega tekmovanja. S temi uspehi so glasbeniki, ki obiskujejo Gimnazijo Celje – Center ponovno dokazali, da sestavi te šole sodijo med najboljše mladinske zasedbe v Evropi.

https://cp3.hosterdam.com:2096/cpsess5605756199/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=123&_part=4&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1
Šlagersi v Firencah (Arhiv GCC)

So pa na Gimnaziji Celje – Center s tekmovanjem v Firencah pričeli s posebno glasbeno pomladjo, ki bo zaznamovala 60-letnico glasbenega ustvarjanja na njihovi šoli. Tako bodo konec meseca marca dekleta nastopila na državni reviji pevskih zborov, ki se bo zgodila v Zagorju. Svoje tekmovalne programe bodo na aprilskih območnih revijah v Celju pokazali Fantovska vokalna zasedba (FaVoZa), Dekliški pevski zbor (DPZ), Nonet GCC in Oktet 9. Ob častitljivem jubileju in prazniku Mestne občine Celje bodo vsi našteti glasbeniki nastopili na Pomladnem koncertu, ki se bo zgodil dne 19. 4. 2018 v Narodnem domu Celje. Konec leta se bo zgodil tudi tradicionalni koncert pri Vodnem stolpu, ob Dnevu državnosti pa se bo FaVoZa podala na koncertno turnejo k Slovencem, živečim v Bosni in Hercegovini.

Vsem nastopajočim iskrene čestitke in veliko uspeha pri njihovem nadaljnjem glasbenem ustvarjanju ter naj še naprej tako uspešno predstavljajo Slovenijo in mesto Celje.

M.I.